By - Ashley Erin

Je Kunt Tegenwoordig Gemakkelijk Energie Besparen Door Je Te Verzekeren Van Een Aantal Zaken In Huis

Sharing is caring!

Je huis en sommige van je dagelijkse gewoonten zijn extreem energie-intensief. Naast bezorgdheid over het milieu heeft dit ook een aanzienlijke impact op uw water- en elektriciteitsrekeningen. Je kunt natuurlijk een verzekering afsluiten maar dat kost vooral geld. Je energiekosten verlagen kun je ook voor elkaar krijgen met een energievergelijker omdat je alle aanbieders kunt vergelijken.

Hoe Kun Je Er Zeker Van Zijn Dat Je Energieverbruik Minder Wordt

Er zijn veel oplossingen om uw energieverbruik te verminderen en faillissement te stoppen, of het nu gaat om reflexen om dagelijks of kleine apparatuur te installeren. U hoeft niet in een hut te wonen om uw energieverbruik te beperken, hier zijn eenvoudige manieren om thuis geld te besparen!

Hier Zijn Enkele Eenvoudige Dingen Om Te Doen Om Elektriciteit Te Besparen  :

  • Installeer uw koelkast / vriezer op de juiste plaats . Het is noodzakelijk om ruimte te laten tussen de muur en de unit zodat lucht goed kan circuleren. Installeer ze niet naast een warmtebron (oven, kookplaat, enz.).
  • Gebruik uw koelkast om voedsel te ontdooien . De koude die wordt uitgestoten door het bevroren product zal natuurlijk ander voedsel in uw koelkast verfrissen, het elektriciteitsverbruik van het apparaat zal worden verminderd.
  • Ontdooi je koelkast . Een mat apparaat verbruikt veel meer elektriciteit. Zodra de vorst 3 mm dik is, is het daarom essentieel om uw apparaat te onderhouden, met het risico dat het verbruik met 30% stijgt. Deze reflex bespaart ongeveer 30 € per jaar voor een gecombineerd apparaat (koelkast + vriezer).
  • Als je de middelen hebt, koop dan een nieuwe koelkast: kies een modelklasse A, A +, A ++ of A +++. Hiermee kunt u het elektriciteitsverbruik van uw koelkast tot 60% verminderen.

Tegenwoordig Mogen Apparaten Niet Meer Zomaar Een Label Krijgen

Goed om te weten  : apparaten worden tegenwoordig steeds efficiënter en de ratingschaal is niet langer homogeen: het is mogelijk om een ​​apparaat A + te hebben, dat het meest energieverslindende op de markt is. klassen B tot G niet langer gebruikt voor bepaalde producten. De door het Europees Parlement aangenomen resolutie van 13 juni 2017 heeft tot doel de beoordeling van de energie-efficiëntie van producten te herschikken. Deze resolutie is gevalideerd bij besluit van de Europese Commissie van 11 maart 2019 . De nieuwe etikettering, met ingang van 1 maart 2021, neemt de huidige kleuren van groen naar rood en een schaal van A tot G. De tussenliggende categorieën (A +, A ++, A +++) worden verwijderd.