By - Ashley Erin

Gebruikte telefoon aanschaffen, Mis deze informatie niet

Sharing is caring!

Mobiele telefoons zijn een duur stukje technologie en zijn zo duur nieuw. In plaats daarvan kunt u een tweedehands mobiele telefoon kopen voor veel goedkoper. Mobiele telefoons zijn een duur stukje technologie en zijn zo duur nieuw. In plaats daarvan kunt u een tweedehands mobiele telefoon kopen voor veel goedkoper. Toch een goedkope deal halen maar wel over een abonnement beschikken met nieuwe telefoon beschikken? Maak de keuze voor telefoon abonnement vergelijken en beschik over het beste aanbod.

Er lijkt voortdurend ruzie te zijn met mijn kinderen over mobiele telefoons. Hoewel ze weten dat we in een zuinig huishouden wonen en begrijpen hoe en waarom we zuinig leven, gaat het allemaal uit het raam als het gaat om een ​​mobiel. Het is dan ook niet gek dat met name de mensen met een sim only abonnement kiezen voor een tweedehands toestel.

Ze willen het nieuwste, meest flitsende en duurste model. U hoeft niet financieel onderlegd te zijn om te weten dat deze telefoon op contract een arm en een been kost! Dus mijn gedachte gaat over naar een SIM-optie en het is geweldig en veel goedkoper. Maar dan hebben ze een echte telefoon nodig voor de simkaart en nogmaals, de prijzen kunnen astronomisch zijn!

Om er zeker van te zijn dat een mobiele telefoon in hun voordeel werkt (en mijn portemonnee!), Is tweedehands de beste keuze!

Een tweedehands of gebruikte smartphone

Wanneer u op zoek gaat naar een tweedehands mobiele telefoon, zal het niet eenvoudig zijn als u een winkel binnenloopt en weer terug gaat. Je moet er zeker van zijn dat het item dat je koopt legitiem is, werkt en dat het je uiteindelijk niet meer geld kost. Op dezelfde manier als het kopen van een tweedehands auto, moet je er gewoon voor zorgen dat je een beetje huiswerk doet om een ​​goede deal te krijgen.

De verschillende prijzen voor tweedehands toestellen

Het hele idee om een ​​niet-nieuwe telefoon te kopen, is dat het u veel minder kost. Het is de moeite waard om eerst wat te zoeken om te weten hoeveel het model dat u zoekt volledig geprijsd is. Gebruik dit om te bepalen of je een koopje krijgt of niet. Het kan zijn dat particuliere verkopers (als je ze op Facebook Marketplace, Marktplaats of iets dergelijks ziet) hun prijzen te hoog kunnen opvoeren omdat ze zoveel mogelijk contant geld op zak willen hebben.

U wilt ook bewust zijn van de toestand van de telefoon. Als de telefoon veel nieuwer is, zal de vraagprijs hoger zijn, maar als deze bedekt is met krassen, zal deze lager zijn.

Naarmate telefoons ouder worden, gaan sommigen langer mee dan anderen. Een oude Nokia-steen in mijn keukenla gaat nog steeds aan als ik ooit zin heb om slang te spelen. De batterij op mijn oude iPhone 3G gaf het echter helemaal op in het eerste jaar dat ik hem had. Het is de moeite waard om enkele recensies te lezen om te zien of uw tweedehands telefoon de tand des tijds doorstaat.

Lees de volledige beschrijving van het item dat u koopt om te begrijpen of de prijs weerspiegelt wat de telefoon waard zou moeten zijn

Beschikt het toestel over schade?

Als u niet bij nieuw koopt, moet u erop letten dat de telefoon niet altijd perfect is. Terwijl sommige mensen goed voor hun telefoons zorgen en schermbeschermers en hoesjes gebruiken, gooien andere mensen hun telefoon in hun tas of zak met hun sleutels.

Als onderdeel van uw onderzoek, moet u kijken naar foto’s van het item en de beschrijving lezen om te zien of ze zeggen dat het item “als nieuw” is of dat ze cosmetische schade beschrijven.

Je wilt er ook voor zorgen dat de telefoon echt werkt! Het klinkt misschien gek, maar mensen proberen ook hun defecte en beschadigde mobiel te verkopen!

Een van de beste manieren om te weten dat u de beste waarde krijgt, is om een ​​mobiel te vinden die volledig is getest en opgeknapt door de verkoper. Op deze manier weet je dat het scherm in orde is, de knoppen werken, evenals de hoofdtelefoon, luidsprekers en camera allemaal. Een opgeknapte tweedehands mobiele telefoon zal zo dicht mogelijk terugkomen bij hoe de fabrikant het heeft gemaakt (dus het zal bijna als nieuw zijn!)

Is de smartphone gestolen?

Aan alle telefoons is een uniek nummer toegewezen dat IMEI wordt genoemd . Met dit nummer kunt u controleren of de telefoon niet is gestolen.

Er zijn controlediensten beschikbaar, maar sommige online databases brengen hiervoor kosten in rekening. Als u bij een particuliere verkoper koopt, kunt u het beste het IMEI-nummer vragen voordat u afscheid neemt en een cheque uitvoert. Als ze je het nummer niet geven, is het misschien de moeite waard om je af te vragen waarom … Het beste advies is dat als het niet goed voelt, je dan wegloopt.

Als u de telefoon koopt bij een gespecialiseerde verkoper van tweedehands mobiele telefoons, zult u merken dat deze strikte tests uitvoeren voordat ze het apparaat zelfs vermelden. Op die manier weet je tenminste dat de gebruikte telefoon die je koopt veilig zal zijn en de beslissing om te kopen niet terug zal komen om je te achtervolgen.